Sumina Jewellery

Sumina Jewellery je kolekcija nakita, v katero je diplomirana industrijska oblikovalka Barbara Nardoni združila zgodbi dveh družin, Sumina in Nardoni. Dve zgodbi z zgodovino, tradicijo, znanjem in oblikovanjem se udejanjita v kosih nakita, ki ustvarjajo nov pogled na svet in hkrati močan, z namenom vzpostavitve notranjega miru.

“Za izdelavo nakita uporabljam vijake, ki so izdelani v družinskem podjetju. Na vijak gledam kot na majhno mandalo, se pravi krog, v katerem je zarisan križ ali črko iks. To so simboli, ki imajo močan pomen in eterično moč. Krog je oblika, ki mi je najbolj blizu in se že od nekdaj pojavlja v mojih oblikovalskih kreacijah. Krog je ciklus, je življenje, objem, neskončnost… Vse oblike izhajajo iz kroga. Križ mi pomeni stabilnost, uravnoteženost, vse štiri strani neba, mir v srcu, … ali pa X, ki pomeni poljub. Tu se pojavita še horizontalna in vertikalna črta, ki mi pomenita povezanost z zemljo in nebom. Navdihuje me moč prvinskih oblik in simbolike ter njun vpliv na človeka, predvsem na nevidni, eterični del človeka in vsega kar na svetu obstaja. Pri izdelavi uporabljam tudi epoksi smolo, ki zahteva izredno zbranost in mirno roko, zato celoten proces oblikovanja poteka v meditativnem stanju.

Nakit Sumina v sebi nosi energijo, ki nosilca nakita namenoma opominja, da svoje telo in duha ohranja v ravnovesju in harmoniji, s tem mu prinaša mir in spokojnost.”

Izdelki