O nas

 

Ustvarjanje je popotovanje. Poln navdušenja začneš, nabiraš skupaj material, pogledaš kakšen tutorial, zamisli imaš veliko... Kmalu ugotoviš, da si izdelal prvo skrpucalo, ne pa hvale vrednega izdelka :) Seveda zgodbe so različne, nekaterim je položeno že v zibelko, ampak potrebno je popotovanje, da spoznaš, da mej NI, da se izpopolniš, ugotoviš bistvo, namen in rdečo nit svojega ustvarjanja. Da se izgubiš v svoji lastni ustvarjalnosti. Ni lepšega! Ni bolj pomirjujočega! Čeprav obstajajo dnevi, ko ti ne gre in bi najraje tisto žičko ali pa tisto fimo maso zabrisal nekam pod mizo v kotu in nad prevrnil goro škatel, da se ne vidi ven in potem še poteptal :)

 

Po nekaj letih združevanja na Facebooku je iz hobija nastala spletna trgovina z izborom najboljših in najlepših izdelkov domačih rok, zamisli in idej domačih glav.

Moj namen je še vedno v poudarjanja dragocenosti takšnih izdelkov s ciljem tudi drugim prikazati, da za lepe, kvalitetne in idejno izvirne izdelke ni potrebno iti v tujino, ampak jih najdemo tu - doma.

Hkrati se bo pisal blog, novice, obsežnejše predstavitve ustvarjalcev in pogledi v njihove ustvarjalne brloge.

To bo popotovanje, vzponi in padci, različne zgodbe, milijon različnih izdelkov, izzivi, s katerimi se srečujejo ustvarjalke, velika ljubezen in strast do ustvarjanja, komične situacije, vse pa povezano s slovenskimi ustvarjalkami oz. ustvarjalci.

 

Zakaj slovenske ustvarjalke? Pred nekaj leti, ko sem začela združevati ustvarjalke na enem mestu, se je zdelo, da so večinoma ženske tiste, ki se lotevajo takšnih in drugačnih projektov ustvarjanja. Sčasoma so se nam pridružili tudi ustvarjalci. In moški delajo s svojimi rokami (in glavo - ideje!) neverjetne stvari!

S samim imenom ne želim izključiti moških ustvarjalcev, kje pa! Tudi pri nas boste torej našli moške ustvarjalce, želim pa si, da se nam jih priduži še mnogo.

Pri izbiranju imena spletnega portala sem namenoma ohranila ime "slovenske ustvarjalke". Razmišljam drzno. Zakaj se ne bi enkrat kot nevtralno poimenovanje določene skupine namesto moške oblike, uveljavila ženska oblika imena? Vsa ostala poimenovanja za nevtralno obliko uporabljajo moški spol, kar je sicer slovnično pravilno, tukaj pa bo malo drugače, drzno in futuristično. Vabljeni torej tudi vsi drzni moški ;)