LIL.U

Že v otroških letih sem rada risala in ustvarjala nakit iz korald, fimo mase, filca in podobnih materialov, pletla. Med študijem prava sem ves ta ustvarjalni material porinila v kot, kjer se je na njem kar nekaj časa nabiral prah. Kljub temu pa je strast do ustvarjanja ostala še kako živa.

Ravno včasih monotono delo pravnice me je spet spudbudilo k ustvarjanju. Jeseni 2015 sem naletela na izdelovanje nakita s tehniko ovijanja vrvi s prejami in se vanjo čisto zaljubila. Vse ideje, ki so se nabrale, so začele dobivati svojo podobo. Izdelovanje nakita kot proces spreminjanja ideje in različnega materiala v nekaj lepega, novega in zanimivega je viden nastanek moje fantazije, kar izpopolnjuje mene in moje življenje. Vse je nastalo kar samo od sebe, začelo pa se je z ovijanjem vezalk z volno. Sledil je najbolj vznemirljiv del mojega ustvarjalnega popotovanja - raziskovanje. S časom sem začela odkrivati, da mi vrv omogoča veliko oblik, preje oziroma sukanci pa možnosti, da se igram z različnimi barvami. Ker sem perfekcionistka, sem nakit izpilila do popolnosti. Nakit, ki nastaja pod mojimi rokami, je barvit, nosljiv in trendi, predvsem pa drzen in chic, kot se glasi tud moj slogan. Vsak kos nakita je natančno ročno izdelan iz vrvi, ki jo ovijam s prejami različnih materialov in barv ter jih oblikujem v različne strukture. Izdelava zahteva precej potrpežljivosti in natančnosti. Nakit je lahek in prijeten za nošenje, čeprav je na videz masiven. Moja inspiracija za oblikovanje nakita so barve, narava in bit življenja na sploh. Mešanica različnih materialov, stilov in struktur ustvarja edinstveno, zgovorno in sodobno obliko nakita, ki stremi k čistim in definiranim linijam.

LIL.U je pravzaprav zelo mlada znamka, ki se je začela razvijati šele jeseni 2015. Pred kratkim je doživela prenovo in iz prvotnega ne več ustreznega imena "U-stvarjalnica", je postala nova LIL.U. Ime LIL.U je sestavljeno iz imena moje male hčerkice in prve črke mojega imena. Ime izgovorjeno v angleščini, se pravzaprav sliši kot »little piece of me« oz. »del mene«, kar pravzaprav moj nakit je. Tako sem v imenu združila moji dve ljubezni.

Izdelki