Filtri & dodatni izbor
Darila
Sorodni izdelki
Neon Angel Mini zapestnica
Cena z DDV:
12,00 €
bellaOpera uhani
Cena z DDV:
23,00 €
Pražarna Escobar Kava Etiopija Sidamo

Pražarna Escobar Kava Etiopija Sidamo

Šifra:
SZR0165
Možnosti
Možnosti
Cena z DDV:
7,67 €
DODAJ V KOŠARICO
V kavi prevladujejo arome medu in cvetlic. Je svežega, lahkega ter uravnoteženega okusa, izstopajo predvsem priokusi citrusov.

Izvor: Regija Sidamo
Sorta: Red Burbon
Nadmorska višina: 1500 - 1800 metrov
Okus in aroma: Arome medu in cvetlic. Kava je svežega, lahkega ter uravnoteženega okusa, izstopajo predvsem priokusi citrusov.

O kavi

Etiopija je zibelka kave. Glavne regije, kjer pridelajo največ kave in po katerih so etiopske kave dobile ime, so Sidamo, Harar, Yirgacheffe, in Limu.
Kava Sidamo izhaja iz obširne in rodovitne istoimenske regije Sidamo južno od jezera Awasa. Večino kave pridelajo kmetje na manjših kmetijah. Ker je izvoz kave v Etiopiji še vedno precej centraliziran, je kavo s posameznih farm skoraj nemogoče dobiti. Kavo, ki dozori enkrat letno, kmetje oberejo ročno, nato preko posebnega postopka mokrega čiščenja odstranijo lupino ter nato olupljena kavna zrna osušijo na t.i. afriških posteljah.

Povezane novice

ESCOBAR pražarna vrhunskih kav je doma na Vrhniki. Je prva mikropražarna v Sloveniji, kjer smo začeli pražiti vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). Poleg stalnih hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino, imamo v naši ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljamo glede na sezono dozorevanja.