Filtri & dodatni izbor
Darila
Sorodni izdelki
Patsy Bluzica
Cena z DDV:
55,00 €
BELO By Sonja Ravbar krilo
Cena z DDV:
65,00 €
INTERIOR Minimal lanena torba
Cena z DDV:
50,00 €
Pražarna Escobar Gvatemala ALTO REFUGIO

Pražarna Escobar Gvatemala ALTO REFUGIO

Šifra:
SZR0020
Možnosti
Možnosti
Cena z DDV:
8,50 €
DODAJ V KOŠARICO
Izvor: Kavni nasad Alto Refugio, Agua Escondida, okolica jezera Atitlan.
Sorta: Bourbon, Typica in Caturra, Catuai.
Nadmorska višina: 2200 metrov.
Okus in aroma: Marelice, češnje, kakav, karamela.

O kavi

Kavni nasad Alto Refugio se nahaja v okolici jezera Atitlan, v bližini vasi poimenovani Agua Escondida, na nadmorskih višinah 2200 metrov. Jezero Atitlan je obkroženo s visokimi vrhovi in vulkani, kar tudi zemlji na tem območju daje bogate vulkanske karakteristike, to se odraža tudi v okusu kave. Povprečne letne padavine so od 2000 – 2200 mm/m2.

Za kavni nasad Alto Refugio, kar v španščini pomeni visokogorsko zatočišče, je značilna senčna rast, kavovci rastejo v senci višjih dreves kot so »Chalum«, »Gravilea« ter drevesa avokada, ki zagotavljajo naravne pogoje v kavnem nasadu. Kavovci niso prekomerno izpostavljeni soncu, ob enem pa je okolje prijazno tudi do številnih ptic, ki domujejo v nasadu. Pridelava poteka v skladu z eko standardi.

Kava Alto Refugio ob imenu nosi oznako SHB, kar originalno pomeni »strictly hard benas« in se nanaša na kave, ki rastejo na visokih nadmorskih višinah, navadno nad 2000 m nadmorske višine. Kave, ki rastejo na višjih nadmorskih višinah, zorijo počasneje, kavna zrna pa so trša in težja v primerjavi s kavami, ki dozorijo na nižjih nadmorskih višinah. Kava z višjih nadmorskih višin so bolj cenjene in dosegajo višje cene na trgu kave.

V nasadu gojijo kave vrste Arabica, s podvrstami Bourbon, Typica, Catuai in Caturra. Kave zorijo od decembra do marca, in v tem obdobju v nasadu poteka ročno obiranje. Tako kot v večini nasadov v Srednji Ameriki, tudi v tem nasadu uporabljajo mokri proces čiščenja.

Povezane novice

ESCOBAR pražarna vrhunskih kav je doma na Vrhniki. Je prva mikropražarna v Sloveniji, kjer smo začeli pražiti vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). Poleg stalnih hišnih mešanic Escobar, Skodelica kave in Kapučino, imamo v naši ponudbi tudi izbrane, visokokakovostne kave z različnih koncev sveta, ki jih dobavljamo glede na sezono dozorevanja.