Filtri & dodatni izbor
Darila
Sorodni izdelki
Fragolina Nadprt Gorenjski nagelj v tehniki krpank

Fragolina Nadprt Gorenjski nagelj v tehniki krpank

Šifra:
SDT0043
Cena z DDV:
60,00 €
DODAJ V KOŠARICO
Motiv nadprta Gorenjski nagelj se zgleduje po vzorcih slovenskih narodnih vezenin s križci. Stiliziran gorenjski nagelj je bil najpogostejša motivika gorenjskih vezenin s križci. Nadprt v tehniki krpank se tako ponaša s stiliziranim cvetom naše avtohtone rastline, ki še vedno krasi okna in balkone slovenskih domov.

Motiv štirih cvetov nageljna sestavljajo koščki visokokakovostnega bombaža. Spodnja stran je temno zelena. Vmesno polnilo je poliester. Nadprt je skrbno prešit, tako prešivanje poudari motiv cvetov. Zaključni rob je skrbno ročno prišit na spodnjo stran, kar odlikuje tradicionalno šivanje krpank.

Velikost nadprta je 58 x 58 cm. Lahko se pere v pralnem stroju na 30°C in lika na zmerni temperaturi.

Nadprt dopolnjujejo podstavki, ki jih lahko naročite posebej.

Nadprt ima certifikat domače in umetnostne obrti - izdelek umetnostne obrti (Rokodelstvo Art&Craft Slovenija), ki ga je podelila Obrtno - podjetniška zbornica Slovenije.

Rok dobave: 3- 5 delovnih dni.

Povezane novice

Fragolina je prevod mojega imena, saj Marja pomeni jagoda. Ob svežih jagodah pomislim na lepoto, uživanje in razvajanje. In prav to želim všiti v svoje izdelke - krpanke. 

 

Krpanke so me prevzele s svojo barvitostjo, razgibanostjo, neštetimi možnostmi vzorcev, predvsem pa z mehkobo, ki jo nudi blago.